Kaada lautaselle kaurahiutaleita ja ripaus suolaa. Kiehauta vesi törkyisellä keittimelläsi ja kaada se hiutaleiden päälle. Sekoita ja anna hautua hetki. Lusikoi limainen puuro suuhusi.

 

Avaa nuudelipaketti ja laita nuudelit kulhoon. Kaada kiehuva vesi päälle. Odota pari minuuttia. Valuta vesi viemäriin ja samalla vahingossa puolet nuudeleista. Mausta soijakastikkeella.

 

Kippaa pikamakaroneja kulhoon ja kuuma vesi päälle. Odota, että makaronit ovat Al dente. Valuta vesi viemäriin ja samalla vahingossa muutama pastakikkare. Mausta ketsupilla. Todistetusti toimii myös normipastalla, mutta kuuman veden joutuu pariin otteeseen vaihtamaan ennen kuin safka on kypsää. Mutta sehän on luonnollisesti vaivattomampaa kuin sen tiskialtaaseen muumioituneen paskaisen kattilan tiskaaminen, täyttäminen vedellä ja hellalle laitto.

 

Ja lopuksi tarjoilemme ruokalajin, joka lähes hipoo oikeaa kokkausta. Saatat jopa joutua lähtemään kauppaan saadaksesi kaikki ainesosat.

Laita kulhoon kuskusia ja kuumaa vettä 1:1 (esim. desi molempia). Anna hautua ja sekoita sitten tilkka öljyä joukkoon. Pilko isompaan kulhoon salaattiaineksia. Suosittelen kurkkua, minitomaatteja, kik-herneitä, rucolaa, ituja ja vaikka juustokuutioita. Sekoita kuskus joukkoon. Tee salaatinkastike muutamasta ruokalusikallisesta viinietikkaa ja oliiviöljyä ja sekalaisista mausteista. Sekoita salaattiin ja heitä koko höskä jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan. Tai ole hätäinen ja ahmi heti.

 

Näin olemme onnistuneesti luoneet viikon ruokalistan ja todistaneet, että uusavuton nördääjä ei teevedenkeittimen lisäksi tarvitse kuin mikron roiskeläpille.